Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش «بررسی دلایل اقبال نوجوانان و جوانان ایرانی به موسیقی پاپ کره‌ای» از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، بهار سال 99 عبدالله بیچرانلو، عضو هیأت علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه تهران و ریحانه اقبالی، کارشناس ارتباطات، گزارش از پژوهشی درباره اقبال موسیقی و فیلم کره‌ای در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام این گزارش «بررسی دلایل اقبال نوجوانان و جوانان ایرانی به موسیقی پاپ کره‌ای» است.

 آنها در این پژوهش ابتدا به بررسی تولد صنعت سرگرمی در کره پرداخته‌اند و سپس وجوه مختلف آن را به بوته بررسی گذاشته‌اند. براساس متن این گزارش اصلی‌ترین هدف کره‌جنوبی برای توسعه صنعت سرگرمی، کسب منافع اقتصادی در نظم اقتصادی جهان از راه سرگرمی است که براساس آمار، کره‌جنوبی در دسترسی به این هدف کامیابی‌های قابل توجهی نیز داشته است.
 در بخش دوم این پژوهش به اقبال صنعت سرگرمی کره در ایران می‌پردازد و تاریخ پدید آمدن موج طرفداری از کی‌پاپ و کی‌دراما را پی‌ می‌گیرد. براساس متن این پژوهش پس از پخش سریال جواهری در قصر در نیمه دوم دهه80، هیأتی از سوی صدا و سیمای کشور به کره‌جنوبی رفتند و ضمن بازدید از محل ساخت فیلم جواهری در قصر به توسعه همکاری با شرکت‌های فیلمسازی کره‌ای در ایران پرداخت. حاصل این توسعه همکاری پخش سریال‌های بیشتر و بیشتر افسانه‌ای- تاریخی کره در صدا و سیما بوده است. سریال‌هایی از قبیل افسانه جومونگ، امپراتور دریاها، تاجر پوسان و....


 براساس متن این گزارش در 15سال گذشته، فضای مجازی، ابزار جهشی بسیار بلندی در بازتاب سرگرمی کره‌ای در ایران و تقویت فرهنگ هواداری از کی‌پاپ در ایران شد. «موج سریال‌های کره‌ای در شبکه‌های تلویزیونی داخلی و ماهواره‌ای، کارکرد ذائقه‌سازی در میان ایرانیان داشت و فضای مجازی، انبوهی از سریال‌های کره‌ای در سبک‌های متنوع به‌ویژه در سبک درام و اکشن، در اختیار مخاطبان قرار داد. نکته‌ای مهم که فضای مجازی و سریال‌ها را با کی‌پاپ پیوند می‌دهد، بازی بسیاری از ستارگان کی‌پاپ در نقش اول اغلب این سریال‌ها بوده است. بسیاری از نوجوانان و جوانان ایرانی ابتدا برخی از این ستار‌ه‌ها را در سریال‌ها دیده و سپس در مورد آنها جست‌وجو کرده‌اند و این مسیر به آشنایی آنان با کی‌پاپ و هواداری از ستارگان کی‌پاپ منتهی شده است».


 همچنین درمتن این گزارش از توسعه شتابان شبکه‌های اجتماعی مجازی از فیسبوک تا توییتر، مای‌اسپیس و اینستاگرام نیز به‌عنوان شتاب‌دهنده فراگیری کی‌پاپ در ایران یادشده است. «با شتاب توسعه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در دهه 90قدرت، سرعت و شدت موج کی‌پاپ ده‌ها برابر افزایش پیدا کرده است تا آنجا که طرفداری از پاپ کره‌ای به موجی گسترده در میان جوانان و نوجوانان ایرانی تبدیل شود. تعداد بسیار زیاد شبکه‌های هواداری و صدها و چه‌بسا هزاران کانون هواداری پاپ از پیامدهای توسعه رسانه‌های اجتماعی در دهه90 بوده است.»


 این پژوهش عامل دیگر توسعه کی‌پاپ را گروه‌های دوستی میان نوجوانان می‌داند.گروه‌های دوستی که علاوه بر احساس تعلق هویت خود را با طرفداری از ستارگان کره‌ای می‌یابند.


 بیچرانلو و اقبالی همچنین اشاره‌ای به نقش‌آفرینی کی‌پاپ در سبک زندگی نوجوانان ایران داشته‌اند. «با توجه به رویکرد محتوایی کی‌پاپ به‌ویژه در ترانه‌های گروه بی.تی.اس که به نوعی بر پویایی، نشاط، امید، عشق و زندگی و هدف داشتن و تسلیم نشدن در برابر شکست‌ها و تلخی‌ها متمرکز است، برای نوجوانان ایرانی الهام‌بخش بوده و بر رویکردهای آنها در زندگی روزمره وتشخیص‌شان تأثیر گذاشته است. به نوعی می‌توان گفت الهام‌بخشی کی‌پاپ نوعی تلاش و پویایی را بر زندگی روزمره جوانان درپی داشته است.»

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات موسیقی جوانان ایرانی کره ای کی پاپ سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۱۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند

به گزارش  جماران از روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار رهبر شیعیان کشور آفریقایی مالی، ضمن ابراز خرسندی از ترویج مکتب اسلام و اهل بیت(ع) در دیگر کشورها ابراز داشت: حقیقتاً زمانی که عزیزانی مانند شما را می‌بینیم که به سبب ارتباطی که با حوزه علمیه قم داشته‌اند، امروز در کشور خود مورد اعتماد مردم‌اند و عَلَم اسلام و مکتب اهل بیت را در دست گرفته‌اند، برای ما مایه مباهات است.

وی با اشاره به نقش اخلاق در تبلیغ دین اظهار داشت: پیامبر با رفتار و اخلاق پیروز شد «وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ ٱلقَلبِ لَٱنفَضُّواْ مِن حَولِکَ.» بنابراین شما نیز باید با اخلاق، تفکر اهل بیتی را در کشور خود گسترش دهید.

وی ادامه داد: امام رضا – علیه السلام – می‌فرماید «فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا.» یعنی اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند، از ما پیروی خواهند کرد. بنابراین باید قبل از گفتار، با رفتار دین را به مردم معرفی کنیم «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ.»

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: مردم رفتار ما را نگاه کرده و ارزیابی می‌کنند و در نتیجه همین رفتار است که اگر گفته‌های ما منطقی باشد به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند.

وی تأکید کرد: آنگونه مکتب اهل بیت – علیهم السلام – را به مردم معرفی کنید که دل‌های آماده به شما گرایش پیدا کنند، زیرا شما نماینده مکتبی هستید که می‌تواند ایجاد جاذبه نماید.

 

 

استاد حوزه علمیه قم ابراز امیدواری کرد: امیدواریم حضورتان در ایران و خصوصاً شهر مقدس قم، عزم و اراده شما را برای تلاش بیشتر فراهم سازد که خداوند متعال می‌فرماید «وَ الَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا.»

حسینی بوشهری با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی در جهان خاطر نشان کرد: کی باور می‌کردیم که عزیزان ما در کشورهای آفریقایی – به برکت این انقلاب و نظام جمهوری اسلامی – مدافع انقلاب بشوند و حتی هدایت گری مردم را بر عهده بگیرند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران نه تنها مدافع شیعه و مسلمانان، بلکه مدافع تمامی مظلومان جهان است. ما قدر تک تک شما را می‌‎دانیم و در مشکلات در کنار شما خواهیم بود، زیرا جمهوری اسلامی مسلمانان را عنصر پیکر واحد می‌داند.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، رهبر شیعیان مالی ایران را پشتیبان انسانیت و کشوری عنوان کرد که اسلام را سر پا نگاه داشته است و گفت: همگان می‌دانند که ایران از مظلومان دفاع می‌کند.

همچنین گزارشی از وضعیت شیعیان کشور مالی و انعکاس خوب حمله ایران به رژیم صهیونیستی در کشورهای آفریقایی ارائه شد.

 

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • کارنامه سیاستهای مسکن پس از انقلاب و نتایج آن در یک قاب